Het project “Lokaal gebrouwen, lokaal gedronken” is een initiatief van Microbrouwerij Mølder & Coöp aan de Breugelweg in (Over)Pelt. Met een zevental Horeca zaken is er een lokaal project rond streekbieren uitgewerkt. Elke zaak heeft samen met de microbrouwerij een eigen bier ontwikkeld en het mee helpen brouwen en bottelen. Bij de heropstart van de horeca-activiteiten half mei, werden de  meeste bieren gereleased en zijn ze in de desbetreffende cafés te degusteren. Er wordt nog hard gewerkt aan een kroegentocht-initiatief. Een fiets en wandeltocht die de zeven zaken met elkaar verbind zodat de bierliefhebber al deze lekkernijen kan smaken. Het wordt een lekkere zomer!

Ook wij, parochiaal centrum Den Drossaerd, konden en wilden niet ontbreken in dit project. Microbrouwerij Mølder & Coöp brouwt zijn bieren met de naam van het Hobos en vermits ons parochiaal centrum genoemd is naar de beroemde bewoner Drossaerd Clerckx hoorden we hier zonder enige twijfel bij te zijn. Zo is er in samenwerking met brouwers Eddy Sevens en Danny Braeken een bier ontwikkeld met echte typisch Lindelse kenmerken : granen die hier vroeger werden geteeld zoals gerst, haver en boekweit èn honing van een pelter imker! Een honingbier dus. Dit betekent echter niet dat het bier zoet smaakt. De suikers zijn immers voor het merendeel omgezet in alcohol wat dan ook geleid heeft tot een tripel met een alcoholpercentage van 9,2%. Opletten dus!
Dit unieke streekbier met de mooie naam ‘Lindelse Tripel’ is enkel te verkrijgen in ons parochiaal centrum en zal zowel in het café als ook in de feestzaal aangeboden worden. Als VZW hebben we een eigen logo laten maken voor dit huisbier met ook een uniek bijhorend glas dat de aroma’s van dit heerlijke gerstenat optimaal doet waarnemen.
Lut’m smaken!